D-Link DAP-2610 Draadloos AC1300 Wave 2 dual-band PoE-accesspoint

D-Link DAP-2610 Draadloos AC1300 Wave 2 dual-band PoE-accesspoint

Meld u aan om onze prijzen te bekijken en bestellingen te kunnen plaatsen. Levering uitsluitend aan industriële, commerciële, ambachtelijke, openbare instellingen, autoriteiten en vergelijkbare organisaties. Geen verkoop aan particulieren!

Inloggen
Beschikbaar ca. 3-1-2025
Art. nr. 21181960
Merk / Fabrikant D-LINK
Fabrikant artikel nr. DAP-2610
EAN 790069430855
Gewicht artikel 0,667 kg

Beschrijving

Business Class Wifi - Efficiënt, snel en krachtig

De DAP-2610 is de eerste Wireless AC Wave 2 AP in het D-Link Business-portfolio. Met moderne features zoals MU-MIMO en bandsteering biedt hij niet alleen een grote WLAN-bandbreedte tot 1300 Mbit/s, maar ook een optimale verbinding van alle eindapparaten en automatische aanpassing van de verbinding van de clients afhankelijk van het dataverkeer in het WLAN-netwerk.
De discrete behuizing van de DAP-2610 kan aan het plafond of aan de muur worden geïnstalleerd. Dankzij de Gigabit Ethernet-poort kan hij ook probleemloos in de draadloze client-modus en in de WDS-modus worden gebruikt.
Naast het werken als standalone apparaat kan de DAP-2610 vanaf versie 1.03 ook worden beheerd door de Central WiFi Manager. Dit maakt installaties mogelijk met enkele honderden access points, die centraal beheerd en optimaal afgesteld worden door de software.

Producthoogtepunten

IEEE 802.11ac Wave 2 draadloos:
Snelheid tot 1300 Mbit/s voor hoge bandbreedtevereisten

MU-MIMO met bundelvorming:
De DAP-2610 kan maximaal twee mogelijke datastromen parallel verzenden naar maximaal twee eindapparaten in het WLAN-netwerk. Dit betekent dat beide apparaten parallel de maximale bandbreedte hebben. Beamforming maakt naar behoefte een optimaal zendvermogen van de antenne mogelijk.

Bandbesturing:
Eindapparaten worden automatisch optimaal verdeeld over de WLAN-banden (2,4 en 5 GHz) in het draadloze netwerk.

Technische specificaties:
Netwerkstandaard: 802.11ac Wave 2 Wireless LAN, achterwaarts compatibel met 802.11n, 802.11g en 802.11b
Bandbreedte: tot 1300Mbps (2.4Ghz 400Mbps, 5Ghz 900Mbps)
Frequentiebereik: 2,4 Ghz & 5 Ghz parallel
Aansluitingen: 1x Gigabit Ethernet LAN-poort
Antennes: 2x dual band intern
Bijzonderheden: MU-MIMO met beamforming, bandsturing, airtime fairness

Het DAP-2610 Wireless AC1300 Wave 2 Dual Band PoE Access Point voor kleine tot middelgrote bedrijven of zakelijke omgevingen biedt netwerkbeheerders de mogelijkheid om veilige en goed beheerbare dual-band draadloze netwerken te implementeren met de superieure snelheden van 802.11ac Wave 2.

Verbluffende 802.11ac Wave 2 draadloze prestaties:
De DAP-2610 maakt gebruik van de 802.11ac Wave 2-standaard en levert zo betrouwbaar de hoogste overdrachtssnelheden met maximale datasnelheden tot 400 Mbit/s (256-QAM) over de 2,4 GHz-band en 900 Mbit/s over de 5 GHz-band -Deel 1. De DAP-2610
ondersteunt MU-MIMO-technologie, waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd een wifi-signaal met hoge bandbreedte kunnen ontvangen, gegevens efficiënter worden gedistribueerd en u kunt genieten van de snelst mogelijke wifi in uw kantoor. In combinatie met de ondersteunde Wi-Fi Multimedia (WMM) Quality of Service (QoS)-functie is dit het ideale toegangspunt voor audio-, video- en spraaktoepassingen. Als QoS is ingeschakeld, kan de DAP-2610 automatisch verkeer prioriteren op basis van het type interactieve streaming, zoals HD-films of VoIP. De QoS-functie kan worden aangepast via de webinterface van de DAP-2610. Hiervoor worden individuele prioriteitsregels geselecteerd in een vervolgkeuzemenu. Bovendien ondersteunt de DAP-2610 loadbalancing en zorgt hij voor maximale prestaties door het maximale aantal gebruikers per toegangspunt te beperken.

Verschillende accesspoint-functies:
Met de DAP-2610 kunnen netwerkbeheerders een zeer controleerbaar en zeer veerkrachtig draadloos netwerk met gelijktijdige dual-band verbindingen implementeren. De DAP-2610 biedt zowel in de 2,4 GHz-band als in de 5 GHz-band een optimale netwerkdekking. De DAP-2610 kan aan het plafond, aan de muur of op een bureau worden gemonteerd om aan elke WiFi-vereiste te voldoen. Voor complexere installaties heeft de DAP-2610 ingebouwde 802.3af Power over Ethernet (PoE), waardoor het apparaat kan worden geïnstalleerd in gebieden waar geen stopcontacten beschikbaar zijn.

Meerdere werkingsmodi:
Voor een maximaal investeringsrendement biedt de DAP-2610 meerdere werkingsmodi en kan hij worden geconfigureerd om de netwerkprestaties te optimaliseren: als toegangspunt, draadloos distributiesysteem (WDS), WDS met toegangspunt of draadloze client. Dankzij WDS-ondersteuning kunnen netwerkbeheerders meerdere DAP-2610's in een systeem opzetten en zo configureren dat ze als bruggen naar elkaar fungeren en tegelijkertijd ook netwerktoegang verlenen.

Beveiliging:
Om de veiligheid van uw draadloze netwerk te garanderen, ondersteunt de DAP-2610 WPA en WPA2 (802.11i) in Personal- en Enterprise-versies. Met ondersteuning voor een RADIUS-backendserver en een interne RADIUS-server kunnen gebruikers hun eigen accounts op het apparaat aanmaken. Dit access point biedt ook MAC-adresfiltering, WLAN-segmentatie,
Deactivering van SSID-overdracht, detectie van malafide toegangspunten en een timerfunctie voor draadloos gebruik,
om de veiligheid van uw netwerk te verhogen. De DAP-2610 ondersteunt maximaal acht VLAN's per band, waardoor meerdere SSID's en verdere segmentatie van netwerkgebruikers mogelijk zijn. Het is ook uitgerust met een mechanisme voor draadloze clientisolatie, dat kan worden gebruikt om directe communicatie tussen clients te beperken. Bovendien ondersteunt de DAP-2610 Network Access Protection (NAP), een functie van Windows Server 2008 waarmee beheerders meerdere niveaus van netwerktoegang kunnen definiëren op basis van individuele clientbehoeften.

Netwerkbeheer:
Netwerkbeheerders hebben verschillende opties voor het beheer van de DAP-2610, waaronder Web (HTTP), Secure Socket Layer (SSL), Secure Shell (SSH) en TELNET. Voor meer veeleisende beheertaken kunnen beheerders de D-Link Central WiFiManager gebruiken, waarmee meerdere toegangspunten centraal kunnen worden beheerd en geconfigureerd. Bovendien stelt de D-Link Central WiFiManager netwerkbeheerders in staat om reguliere onderhoudstaken op afstand uit te voeren, waardoor er geen medewerker ter plaatse nodig is om de juiste werking te controleren. De DAP-2610 biedt ook een timerfunctie die het WLAN uitschakelt wanneer het niet nodig is, waardoor energie wordt bespaard. Met gelijktijdig dual-band gebruik, PoE-ondersteuning, uitgebreide beheeropties, meerdere bedrijfsmodi en betrouwbare beveiligingsfuncties, biedt de DAP-2610 kleine tot middelgrote bedrijven een professionele oplossing voor het bouwen van een WLAN-netwerk.

Specificaties

Producent D-LINK
Produkt groep Netwerk componenten
Produkt type Wireless Access Points
Kleur grijs
IEEE Standaard IEEE 802.11ac
WiFi Standaard WiFi 5 (IEEE 802.11ac)
Maximale overdrachtssnelheid van gegevens 1.3 Gbit/s
WLAN-frequentieband Dual-Band
2.4 GHz overdrachtssnelheid van gegevens 400 Mbit/s
5 GHz overdrachtssnelheid van gegevens 900 Mbit/s
Bedrijfstemperatuur min. 0 °C
Bedrijfstemperatuur max. 40 °C
Hoogte 28 mm
Breedte 170 mm
Diepte 170 mm
Gewicht 370.6 g
Hoogte verpakking 80 mm
Breedte verpakking 280 mm
Diepte verpakking 210 mm
Gewicht verpakking 0.667 kg

Downloads

Manufacturer data sheet - Deutsch (1,0 MB)

Download

Manufacturer data sheet - English (693,5 KB)

Download

Accessoires

Compatibel met

Al 30 jaar staat het merk D-LINK voor hoogwaardige netwerk- en monitoringtechnologie en op maat gemaakte totaaloplossingen.

Het productportfolio van D-LINK biedt niet alleen technische oplossingen, maar levert ook consequent praktijkgerichte innovaties. Producten en oplossingen worden uit één hand aangeboden: draadloos, schakelen en videobewaking. Van een eenvoudige WLAN-router tot complexe netwerkaccessoires, de D-LINK biedt zo ongeveer alles.

D-LINK-producten zijn zowel geschikt voor privégebruik als voor professioneel gebruik in industrie en handel.

D-LINK Promotie

Ben je zeker?