Over SECOMP

SECOMP STELT ZICH VOOR

SECOMP Electronic Components GmbH werd in 1988 opgericht door Michael Taraba en Gunther Schroff met als doel zich te vestigen als competente partner voor hoogwaardige producten op het gebied van IT-accessoires en netwerktechnologie voor professionele gebruikers.

Vandaag de dag zijn we een van de toonaangevende Europese leveranciers op deze gebieden en bieden we een uitgebreid productassortiment bestaande uit IT-accessoires, producten voor netwerktechnologie, bewakingssystemen, UPS & voedingen, accessoires voor consumentenelektronica, 19'' kasten & accessoires en LED-verlichtingstechnologie.

Naast distributie en postorderverkoop via catalogi vormen stationaire handel met een speciaalzaak in Ettlingen (Duitsland) en online handel in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië en Nederland een integraal onderdeel van onze verkoopstrategie.

 

Op de locatie Ettlingen (Duitsland) werken ongeveer 100 mensen. De gehele groep van bedrijven, bestaande uit SECOMP Electronic Components GmbH en bedrijven in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Tsjechië, genereert een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer € 100 miljoen met ongeveer 170 werknemers.

De competentie van onze medewerkers, de consequente en compromisloze kwaliteitsgarantie en meer dan 30 jaar marktervaring maken ons tot een betrouwbare partner voor de distributie, handel, systeemintegrators, industrie en administratie.

Kwaliteit maakt het verschil

 

SECOMP staat al meer dan 30 jaar voor professionele producten op het gebied van IT-accessoires, netwerktechnologie, beveiligingstechnologie en accessoires voor consumentenelektronica.

Ons kwaliteitsmanagement begint bij de productselectie. Elk nieuw product wordt onder realistische omstandigheden getest in ons eigen elektronica-laboratorium. Elke binnenkomende levering van goederen wordt systematisch gecontroleerd volgens een willekeurige steekproefprocedure in overeenstemming met DIN-ISO 2859.

Quality Control

Onze eigen merken

We hechten veel belang aan professionele en efficiënte producten. Kwaliteitsbeheer en een goede prijs-prestatieverhouding liggen ons na aan het hart. Onze producten voldoen aan de voorgeschreven Europese normen en richtlijnen, zoals CE, ErP, RoHS en REACH. De specificaties en vereisten van de verschillende normen en technologieën worden strikt opgevolgd.

De producten van ons eigen merk ROLINE zijn ontworpen voor professioneel continu gebruik. Met een functionele garantie van 5 jaar staan wij voor onze prestatiebelofte.

Onze ROLINE producten zijn ontwikkeld voor professionele en industriële gebruikers en verschillen in kwaliteit fundamenteel van vergelijkbare producten uit de IT-omgeving. De hoge compatibiliteit in interactie met andere apparaten is uitzonderlijk.

 

Om zelfs aan de hoogste eisen op het gebied van afscherming en contactbetrouwbaarheid te kunnen voldoen, hebben we jaren geleden de PC- en multimediakabels van ons eigen merk ROLINE gelanceerd met de ROLINE GOLD productlijn in een nog hogere kwaliteit.

ROLINE GOLD kabels zijn voorzien van vergulde contacten voor contactbetrouwbaarheid, zelfs bij hoge paringscycli, pluggen met metalen behuizingen voor betere afscherming en met nylon versterkt kabelbuitenmateriaal voor betere stabiliteit.

 

Help ons milieu en vermijd onnodig plastic afval!

Voor onze ROLINE GREEN serie hebben we een reeks bekende ROLINE kwaliteitsproducten geselecteerd waarbij we geen plastic zakken en plastic kabelbinders gebruiken. In plaats daarvan zijn de producten alleen voorzien van een papieren label.

De kabels zelf zijn gemaakt van halogeenvrij TPE-materiaal om het klassieke omhulselmateriaal PVC te vermijden.

Ons eigen merk VALUE staat voor aantrekkelijke prijzen en geteste kwaliteit. Met VALUE producten krijgt de koper de best mogelijke prijs in termen van kwaliteit en producteigenschappen.

Als u producten in netwerkinstallaties wilt installeren of producten in de productie wilt gebruiken en geen uitgebreide verkoopverpakkingen met productuitleg nodig hebt, zit u met onze VALUE producten helemaal goed.

De VALUE merkproducten voldoen aan de eisen van de kantooromgeving en worden geleverd in economische verpakkingen met artikelnummerstickers. Deze consistente oriëntatie komt tot uiting in een aanzienlijk prijsvoordeel.

VALUE boxes

Het assortiment

 

Naast onze eigen merken wordt ons assortiment aangevuld met producten van geselecteerde merken en fabrikanten.

Je kunt meer over hen te weten komen in onze merkenwereld en in het overzicht van ons assortiment.

De organisatie

 

We distribueren onze producten in heel Europa via onze vestigingen in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Tsjechië en via verschillende distributeurs in andere Europese landen.

De goederen worden ingekocht bij ongeveer 150 fabrikanten en producenten in Europa en, via onze vestigingen in Taiwan, bij ongeveer 200 fabrikanten en producenten in Azië.

Lager

Het centrale magazijn in Ettlingen (Duitsland)

 

Als een van de toonaangevende leveranciers in Europa kopen we grote hoeveelheden direct af fabriek in bij producenten over de hele wereld en staan we dagelijks in contact met meer dan 200 leveranciers via onze bedrijven in Taipei, Praag, Parijs en Zürich. 

Ons centrale magazijn in Ettlingen (Duitsland) heeft een capaciteit van meer dan 10.000 palletplaatsen met een assortiment van meer dan 5.000 afzonderlijke producten.

Met een gemiddelde beschikbaarheid van meer dan 95% van de voorraadproducten kunnen we bestellingen die voor 15.00 uur binnenkomen nog dezelfde dag leveren.

Onze visie

 

Volgens onze missie willen we een van de toonaangevende Europese leveranciers blijven in de B2B-business voor IT-accessoires, netwerktechnologie en videobewaking. Onze aanbiedingen zijn gericht op commerciële gebruikers en wederverkopers.

Onze missie

 

Wij bieden klanten in elk opzicht de beste service in de vorm van deskundig advies, vriendelijkheid en snelle orderverwerking. 

Met behulp van het centrale magazijn in Ettlingen (Duitsland) garanderen we een hoge beschikbaarheid van voorraadproducten en korte levertijden. Elk nieuw product wordt onder realistische omstandigheden getest in ons eigen elektronica-laboratorium, zodat een hoge kwaliteitsnorm kan worden gegarandeerd. Het productassortiment wordt voortdurend aangepast en uitgebreid volgens de huidige markttrends. 

De centrale succesfactor voor onze bedrijfsontwikkeling zijn aantrekkelijke producten en prijzen in combinatie met een uitstekende service. De belangrijkste drijfveer achter onze bedrijfsactiviteiten is om altijd de best mogelijke oplossing voor onze klanten te vinden. 

We zorgen voor concurrerende aanbiedingen en onderhouden een langdurige, eerlijke en op vertrouwen gebaseerde samenwerking met zakenpartners.

Onze locaties

Company Profile

 

Alle informatie die hier wordt genoemd, is ook te vinden in onze Company Profile.

Ben je zeker?