FROGBLUE - Smart Home-technologie

SLIMME GEBOUWEN - REVOLUTIONAIR EENVOUDIG, DRAADLOOS EN VEILIG. ALTIJD FLEXIBEL.

De intelligente en eenvoudige technologie van Frogblue biedt alles wat een slimme woning moet kunnen. Frogblue regelt energiezuinige verlichting, zonwering, verwarming, toegang of het alarmsysteem. De oplossing werkt met zogenaamde frogs, die hun plek vinden achter de lichtschakelaar/knop, in het systeemplafond, in de lampuitlaat, verdeelkast of rolluikkast. Je hebt geen internetverbinding nodig, de communicatie verloopt via de toekomstbestendige en energiebesparende Bluetooth®-LE (Low Energy) standaard. Ze worden onder andere in de inbouwdoos ingebouwd en voor de werking is een stroomaansluiting met 230 volt voldoende. Het systeem is storingsbestendig. Extra beveiliging wordt geboden door dubbele encryptie en het tot op de seconde nauwkeurige tijdstempel, dat is opgenomen in elk bericht dat naar het Frogblue-systeem wordt verzonden.

DE BEDIENING VAN FROGBLUE IS EENVOUDIG EN MODERN

Als het om veiligheid in het slimme huis gaat, biedt Frogblue de ideale voorwaarden. Het systeem overtuigt zowel door zijn eenvoudige installatie en bediening als door de prijs. Frogblue zorgt ook voor complexe functies die het comfort of de veiligheid verhogen en zorgen voor duurzame winstgevendheid. En dit alles kan worden bediend met een conventionele lichtschakelaar/knop. Zo werkt Frogblue ...

  • zonder kabel
  • zonder centrale besturingseenheid
  • zonder ingewikkeld werk
  • zonder IT-technologie
  • zonder schakelkast
  • zonder ruimte in de onderverdeelkast en
  • zonder Cloud.

Frogblue is flexibel inzetbaar. Alles is mogelijk, van het aansturen van een enkele buitenlamp tot het verbinden van het hele huis. Daarnaast kan bijvoorbeeld de automatische regeling van het licht een positief effect hebben op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van het slimme huis.

DIT STAAT ACHTER DE STICHTING EN HET MERK VAN FROGBLUE

Van A tot Z made in Germany - dat is Frogblue. Het bedrijf hecht veel waarde aan hoogwaardige en gebruiksvriendelijke componenten. Daarom lieten ze hun frogs testen en certificeren door het onafhankelijke VDE Instituut. De apparaten werden in meer dan honderd tests onderzocht op hun elektrische veiligheid en brandveiligheid.

dr Ralf Hinkel en zijn zoon René Hinkel staan ​​achter Frogblue. René Hinkel is als hoofd ontwikkeling en productie verantwoordelijk voor de constant up-to-date techniek van de frogs. Als CEO brengt zijn vader 30 jaar ervaring in de hightechindustrie mee. Er zijn al twee bekende technologiebedrijven uit Hinkel gekomen. Quadriga GmbH is opgericht in 1990 en houdt zich bezig met de productie van waterpaslasers. Met de ontwikkeling en productie van intelligente netwerkcamera's wist MOBOTIX AG, opgericht in 1999, marktaandelen veilig te stellen.

TOEPASSINGSSCENARIO'S VOOR FROGBLUE-PRODUCTEN

Aan de hand van twee voorbeelden willen we kort uitleggen wat er allemaal mogelijk is met Frogblue. Er zijn echter veel andere scenario's denkbaar voor een individueel ingerichte Smart Home.

 

Het schakelcircuit

 

Wisselcircuits werken met Frogblue zonder kabels te leggen, zonder besturingscomponenten en zonder centrale. De aansturing van bijvoorbeeld de woonkamer-, eetkamer- en keukenverlichting is in te richten met drie kikkerblauwe units achter de respectievelijke lichtschakelaars. Op elk van de 300W dimmers (frogDim 1-3) kunnen namelijk drie lichtschakelaars worden aangesloten.

Aan de centrale functies of verlichtingsscenario's die het hele gebouw bestrijken, kunnen extra patronen worden toegewezen. Na een dubbelklik konden bijvoorbeeld de lichten in alle kamers worden uitgeschakeld. Door de knop kort of lang ingedrukt te houden, wordt het licht met vijftig of zeventig procent gedimd. Dit zorgt voor sfeer in de avond of zwak licht in de kinderkamer. Deze functies zijn compatibel met alle gangbare schakel- en toetsprogramma's.

 

De buitenverlichting

 

Bijzonder praktisch voor buitenverlichting en beveiliging is dat een stroomaansluiting en een knop voldoende zijn voor de bediening. Met Frogblue kunnen grote buitenruimtes comfortabel worden verlicht en zo worden bewaakt. De bewegingsmelder vindt zijn plaats bijvoorbeeld bij een ingang van de Frog. Als deze wordt geactiveerd, schakelen de lichten met behulp van een Frogblue unit voor de ingestelde tijd in. Als er meerdere units in gebruik zijn, communiceren deze met elkaar via het draadloze Frogblue Bluetooth®-netwerk.

Om de buitenverlichting van binnenuit aan of uit te zetten zijn een ingangsmodule en een lichtschakelaar/drukknop nodig. Met een conventionele schemerschakelaar kan het licht ook automatisch via de astrofunctie (of op bepaalde tijden) worden in- en uitgeschakeld. In dit geval past het licht zich aan het tijdstip van de schemering aan en brandt het automatisch, bijvoorbeeld 's nachts.

VIDEO'S OVER FROGBLUE

MEER INFORMATIE OVER SMART HOME MET FROGBLUE

Bezoek de Frogblue website voor meer informatie. U kunt echter ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor individueel advies over kikkerblauw. Ons verkoopteam kijkt ernaar uit van u te horen.

ALLE PRODUCTEN VAN HET MERK FROGBLUE

Ben je zeker?