VELCRO - Innovator van klittenband

Het merk VELCRO® staat voor de hoogste kwaliteit, uitzonderlijke prestaties en onovertroffen betrouwbaarheid.

De Velcro Group of Companies is een toonaangevende fabrikant en innovator van klittenband. Het concept van het VELCRO® merk is constant in ontwikkeling om nieuwe en spannende manieren te vinden om onze producten en oplossingen te gebruiken - thuis, op het werk of in het spel.

Met wereldwijde dochterondernemingen en een aanwezigheid in meer dan 40 landen, zal er waarschijnlijk nooit een tekort zijn aan ideeën, ideeëngeneratoren of nog te verkennen, voorheen onbekende gebieden.

OVER DE GESCHIEDENIS VAN VELCRO

Wie heeft VELCRO® uitgevonden? Het begon allemaal met een klis waarvan de minuscule zaadjes gewikkeld zijn in honderden "haakjes" die zich op natuurlijke wijze vastklampen aan de microscopische lusjes van bont, haar of kleding. Klis was niets meer dan een wonder der natuur - tot op een dag in 1941, tijdens een jachttocht in de Alpen, de paden van klis, de Zwitserse ingenieur George de Mestral en zijn hond elkaar kruisten. Geïnspireerd door de klevende eigenschappen van klis, ontwikkelde de Mestral 's werelds eerste klittenband.

Oorspronkelijk had de Mestral deze sluiting alleen in gedachten voor kleding. Tegenwoordig wordt het echter gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van de gezondheidszorg tot tuinhuisjes en het leger. Hoewel elk product van het merk VELCRO® is aangepast aan een specifieke taak, blijft het basismechanisme altijd hetzelfde. Uiteindelijk komt het hierop neer: de oplossingen van het merk VELCRO® die ervoor zorgen dat uw tablet aan de muur blijft kleven, zijn gebaseerd op hetzelfde principe als de oplossingen die door NASA worden gebruikt om borden op hun plaats te houden in de gewichtloze ruimte.

AANWEZIGHEID OP DE MARKT VAN VELCRO

Meer dan 300 actieve patenten wereldwijd zijn symptomatisch voor de innovatieve traditie van Velcro en haar vermogen om aan de behoeften van haar klanten te voldoen.

Het Velcro Group Innovation and Technology Centre is een wereldwijde organisatie die voorziet in de behoeften van de wereldwijde markt door het ontwikkelen van producten en processen in geweven en gebreid textiel, evenals niet-onderbroken spuitgieten, niet-geweven fleece en een reeks andere sluitingstechnologieën.

Klittenband is de oorspronkelijke octrooihouder van het Amerikaanse octrooi 2.717.437, ingediend op 15 oktober 1952.

TOEKOMST VAN HET MERK VELCRO

Vandaag de dag is de Velcro Group of Companies toegewijd aan het zijn van de leidende innovator in sluitingstechnologie door middel van efficiënte en creatieve oplossingen. Met meer dan 300 actieve patenten wereldwijd zijn we trots op onze traditie van innovatie en ons vermogen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

ALLE PRODUCTEN VAN HET MERK VELCRO

Ben je zeker?