ROLINE Type2 laadkabel voor elektrische en hybride auto's

Elektromobiliteit is wereldwijd in opkomst en als je besluit een elektrische auto te kopen, moet je weten wat voor laadkabel je nodig hebt.

Of je je elektrische auto nu thuis, op het werk of bij een van de openbare stations wilt opladen: De contactdoos van het laadstation moet overeenkomen met de bijbehorende stekker van de kabel, net zoals de contactdoos van je auto overeenkomt met de andere stekker.

ROLINE OPLAADKABEL VOOR E-AUTO'S TYPE 2 STEKKER, MODUS 3

1/3-fase, wisselstroom met 250/480 V, tot 22 kW

Openbare oplaadstations - dit zijn de stations die je meestal langs de weg of in parkeergarages vindt - bieden meestal een wisselstroomaansluiting. Hiervoor is een laadkabel nodig - meestal met Mode 3 - met een Type 2 stekker. De laadcapaciteit van deze laadstations is beperkt tot 22 kW, hoewel sommige e-auto's vaak maar 11 kW hiervan gebruiken. Meestal laad je je auto op bij een wallbox thuis of bij je werkgever, en daar bij een wallbox. De type 2 stekker aan een mode 3 laadkabel is hier ook gebruikelijk voor.

De type 2 stekker is standaard in de EU en biedt een aansluiting voor drie stroomgeleiders (fasen). Dit maakt een maximale laadcapaciteit van 22 kW (400 V, 32 A) aan de wallbox mogelijk. De bijbehorende Mode 3 laadkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, als gladde kabels of spiraalkabels. De kabels zijn verkrijgbaar in enkelfasige en driefasige versies en voor stromen van 16 of 32 ampère. Helaas geldt: hoe hoger het mogelijke ampèrage, hoe zwaarder de laadkabel. Je kunt de laadcapaciteit hier zien:

  • 1-fase, 16 A: 3,7 kW
  • 1-fase, 32 A: 7,4 kW
  • 3-fasig, 16 A: 11 kW
  • 3-fasig, 32 A: 22 kW

E-Moblity oplaadkabel

Ben je zeker?