FROGBLUE - SECOMP Nederland GmbH

FROGBLUE


Smart Home - revolutionair eenvoudig, draadloos en veilig. Flexibel op elk moment.

De intelligente en eenvoudige technologie van frogblue biedt alles wat een smart home zou moeten kunnen. Frogblue stuurt op een energiezuinige manier verlichting, zonwering, verwarming, en toegang tot het alarmsysteem. De oplossing werkt met zogenaamde frogs, die bijvoorbeeld hun plekje achter de lichtschakelaar / knop vinden. (De montage kan ook plaatsvinden in het systeemplafond, de lampuitlaat etc.) Je kunt het doen zonder internetverbinding, communicatie verloopt via de toekomstbestendige en energiebesparende Bluetooth®-LE (Low Energy) standaard.. Geïnstalleerd in de inbouwdoos en een stroomaansluiting met 230 volt is voldoende voor gebruik. Het systeem is storingsbestendig. Extra beveiliging wordt geboden door de dubbele codering en de tijdstempel die tot op de seconde nauwkeurig is in elk bericht dat naar het frogblue-systeem wordt verzonden.


Het beheersen van Frogblue is eenvoudig en modern

Als het gaat om beveiliging in een smart home, biedt frogblue de ideale omstandigheden. Het systeem overtuigt door zijn eenvoudige installatie en bediening, maar ook door de prijs. Frogblue neemt ook complexe functies over die het comfort of de veiligheid verhogen en zorgen voor duurzame winstgevendheid. En dit alles kan worden bediend met een conventionele lichtschakelaar / -knop. Dus frogblue werkt 

  • zonder kabel
  • zonder een centrale besturingseenheid
  • zonder moeizaam werk
  • zonder IT-technologie
  • zonder schakelkast
  • zonder ruimte in de onderverdeler en
  • zonder wolk.

Het gebruik van frogblue kan flexibel worden vormgegeven. Alles is mogelijk, van het bedienen van één buitenlamp tot het netwerken van het hele huis. Daarnaast kan het automatisch regelen van bijvoorbeeld licht een positief effect hebben op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van de slimme woning.


Dit zit achter de basis en het merk frogblue

Made in Germany van A tot Z - dat is frogblue. Het bedrijf hecht veel belang aan hoogwaardige en gebruiksvriendelijke componenten. Daarom lieten ze hun frogs testen en certificeren door het onafhankelijke VDE Instituut. De apparaten zijn in meer dan honderd tests onderzocht op hun elektrische veiligheid en brandbeveiliging.

Dr. Ralf Hinkel en zijn zoon René Hinkel zitten achter frogblue. René Hinkel is als hoofd ontwikkeling en productie verantwoordelijk voor de voortdurend bijgewerkte technologie van de frogs. Als CEO brengt zijn vader 30 jaar ervaring in de hightech-industrie mee. Twee bekende technologiebedrijven komen al uit Hinkel. Quadriga GmbH is opgericht in 1990 en houdt zich bezig met de productie van nivelleerlasers. MOBOTIX AG, opgericht in 1999, wist marktaandelen veilig te stellen met de ontwikkeling en productie van intelligente netwerkcamera's.


Toepassingsscenario's voor de producten van frogblue

Aan de hand van twee voorbeelden willen we kort uitleggen wat er mogelijk is met frogblue. Voor een individueel ingerichte smarthome zijn echter nog veel meer scenario's denkbaar.

Het tweerichtingscircuit

Omschakelcircuits werken met frogblue zonder kabels te leggen, zonder besturingscomponenten en zonder centrale eenheid. De aansturing van bijvoorbeeld de woonkamer, eetkamer en keukenverlichting kan worden ingesteld met drie frogblue units achter de respectievelijke lichtschakelaars. Omdat er op elk van de 300W dimmers (frogDim 1-3) drie lichtknoppen kunnen worden aangesloten.

Extra tactiele patronen kunnen worden toegewezen aan de centrale functies of lichtscenario's die het hele gebouw omvatten. Na een dubbelklik konden dan bijvoorbeeld de lichten in alle kamers worden uitgeschakeld. Door de knop kort of lang ingedrukt te houden, kan het licht met vijftig of zeventig procent worden gedimd. Dit zorgt voor sfeer in de avond of zwak licht in de kinderkamer. Deze functies zijn compatibel met alle gangbare schakel- en knopprogramma's.


De buitenverlichting

Vooral voor buitenverlichting en beveiliging is het handig dat een stroomaansluiting en een knop voldoende zijn voor de bediening. Met frogblue kunnen grote buitenruimtes comfortabel worden verlicht en dus worden bewaakt. De bewegingsdetector bevindt zich bijvoorbeeld bij een ingang van de frog. Als deze wordt geactiveerd, worden de spots met behulp van een frogblue actuator gedurende de ingestelde tijd ingeschakeld. Als er meerdere actuatoren in gebruik zijn, communiceren deze met elkaar via het draadloze frogblue Bluetooth® netwerk.

Voor het aansturen of permanent schakelen van de buitenverlichting van binnenuit zijn een ingangsmodule en een lichtschakelaar / knop nodig. Met een conventionele schemerschakelaar kan het licht ook automatisch via de astro-functie (of op bepaalde tijden) worden in- en uitgeschakeld. In dit geval past het licht zich aan het tijdstip van schemering aan en brandt bijvoorbeeld 's nachts automatisch.


Meer informatie over Smart Home met frogblue

Kijk voor meer informatie op de website van frogblue. Of neem direct contact met ons op voor een individueel advies over frogblue. We verheugen ons op uw contact.

Alle producten van het merk frogblue

Toon alles (33)