VELCRO - SECOMP Nederland GmbH

VELCRO

VELCRO - innovator van klittenband

Het merk VELCRO® staat voor de hoogste kwaliteit, uitzonderlijke prestaties en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. De Velcro Group is een toonaangevende fabrikant en innovator van klittenbandafsluitingen. Het concept van het merk VELCRO® evolueert voortdurend om nieuwe en interessante manieren te vinden om onze producten en oplossingen te gebruiken - thuis, op het werk of tijdens het spelen. Met wereldwijde kantoren en een aanwezigheid in meer dan 40 landen, zal er nooit een gebrek aan ideeën, denkers of explorable maar onbekende gebieden zijn.

Geschiedenis

Klittenband is een uitvinding van de Zwitser Georges de Mestral. Hij kwam in 1941 op het idee, nadat hij zich verbaasde over hoe moeilijk hij klitten uit zijn kleding en uit de vacht van zijn hond kreeg, die zich daar hadden verzameld tijdens hun gezamenlijke dagelijkse wandeling. Hij merkte op dat klitten zijn overdekt met kleine haakjes, waarmee ze zich in de kleding en de vacht vastgrepen. De Mestral zag mogelijkheden en ontwikkelde - met veel tijd en moeite - een sluitingssysteem dat hij in 1951 in Zwitserland patenteerde. Patenten in diverse andere landen volgden, waaronder in 1955 in de Verenigde Staten.

Oorspronkelijk introduceerde de Mestral deze sluiting alleen voor gebruik op kleding. Vandaag de dag, hij is natuurlijk een verscheidenheid aan toepassingen, van gezondheid tot en met het tuinhuisje en het leger. Hoewel elk product merk is aangepast VELCRO® een specifieke taak, blijft de basis mechanisme hetzelfde. Het is uiteindelijk deze: De oplossingen van het VELCRO® merk, die ervoor zorgen dat uw tablet aan de muur blijft hangen, gebaseerd op hetzelfde principe als die gebruikt word door NASA om platen in een gewichtloze omgeving op zijn plek te houden.

Aanwezigheid op de markt

Meer dan 300 actieve patenten wereldwijd zijn een symptoom van de innovatieve traditie van Velcros en zijn vermogen om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen. Het innovatie- en technologiecentrum van de Velcro Group is een wereldwijde organisatie die voldoet aan de behoeften van de internationale markt door producten en processen aan te bieden in het geweven en gebreide textiel, maar ook in non-stop spuitgieten, nonwoven banden en een reeks niet-geweven stoffen ontwikkelde verdere sluitingstechnieken. VELCRO is de originele patenthouder van het Amerikaanse octrooi 2.717.437, ingediend op 15 oktober 1952.

Toekomst

Vanaf vandaag wil de Velcro Group de leidende innovator zijn op het gebied van sluitingstechnologie door middel van efficiënte en creatieve oplossingen. Met meer dan 300 actieve patenten wereldwijd zijn we trots op onze innovatieve traditie en ons vermogen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Alle producten van het merk VELCRO

Toon alles (421)